Hybridné hrozby pod kontrolou: Kraj a vláda spoločne proti dezinformáciám!

“Umožňuje to podpísané memorandum medzi Trenčianskym samosprávnym krajom a Úradom vlády SR, jeho cieľom je vzájomná spolupráca na príprave a presadzovaní spoločných projektov zameraných na minimalizáciu a elimináciu nástrojov hybridného pôsobenia,” informoval o tom Trenčiansky samosprávny kraj na svojej webovej stránke.

“Memorandum sa zameriava najmä na prevenciu a podporu kritického myslenia, mediálnu výchovu, ochranu ľudských práv, prácu s informáciami, boj proti dezinformáciám, konšpiráciám a ďalším online hrozbám, a to pre študentov stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti samosprávneho kraja. Spolupráca medzi TSK a Úradom vlády SR bude na základe memoranda prostredníctvom organizovania vzdelávacích workshopov, seminárov, diskusných panelov či prednášok,” pokračuje.

“Kooperácia bola nadviazaná aj za účelom budovania povedomia ohľadom problematiky v územných samosprávach. Kraj a Úrad vlády SR si budú nielen vymieňať skúsenosti a príklady dobrej praxe, ale aj spolupracovať pri organizovaní rôznych vzdelávacích podujatí,dodala župa.

zdroj: TSK

zdroj: tsk.sk

Total
0
Shares
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Related Posts