Trenčianska SOŠ obchodu a služieb oslavuje 140 rokov histórie a úspechov!

“Stredná odborná škola obchodu a služieb v Trenčíne, jedna z najstarších škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja , oslávila svoje 140. výročie. Toto výnimočné jubileum bolo nielen pripomienkou dlhoročnej histórie školy, ale aj oslavou jej úspechov a prínosu v oblasti vzdelávania mládeže,” informoval o tom Trenčiansky samosprávny kraj na svojej sociálnej sieti.

“Oslavy sa konali v školskom závode známom ako Gastrocentrum, ktoré škola získala do správy v januári 1992. Po komplexnej rekonštrukcii Gastrocentrum v máji tohto roku opäť otvorilo svoje brány. Stavba, ocenená titulom Stavba roka, teraz ponúka študentom špičkové podmienky na odbornú prípravu v oblasti gastronómie, čím sa stáva moderným centrom vzdelávania,” pokračuje.

“Som rád, že táto škola napreduje a že Trenčiansky samosprávny kraj k tomu prispel. Pri investíciách do škôl vždy hovorím, že splácame modernizačný dlh, ktorý máme voči našim zariadeniam. Táto investícia, vo výške viac ako 5 miliónov eur, pomôže nielen učiteľom, ale aj žiakom pri ich príprave na budúcnosť,“ povedal trenčiansky župan Jaroslav Baška.

“Za 140 rokov prešlo bránami školy nespočetné množstvo študentov, ktorí sa stali odborníkmi v oblasti obchodu, služieb či gastronómie. Škola dnes spolupracuje s poprednými firmami v rámci duálneho vzdelávania, čo umožňuje jej študentom už počas štúdia získať cenné skúsenosti priamo v praxi,” dodala župa.

zdroj: TSK

zdroj: tsk.sk

Total
0
Shares
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Related Posts