Revitalizácia pešej zóny v Trenčíne: Schody, súsošie a zelené plochy získavajú tvar!

“Práce na kompletnej obnove pešej zóny Hviezdoslavova, Jaselská, Vajanského, Sládkovičova pokračujú bez väčšieho zdržania,” informovalo o tom mesto Trenčín na svojej webovej stránke.

“V priestore pred okresným úradom je hotový podstavec pre umiestnenie súsošia Štúrovcov, položené sú závlahy a dopojila sa aj dažďová kanalizácia a vodovod. Aktuálne je všetko pripravené na položenie obrubníkov, ktoré budú oddeľovať pochôdzne plochy od trávnatých. Prvé schodiskové rameno pred okresným úradom je až po studňu zabetónované a pripravené pre položenie kamenných blokov. Nasledovať bude realizácia druhého ramena schodiska,” pokračuje.

“Po tom, ako na Hviezdoslavovej ulici preložili inžinierske siete, dokončili nové a osadili šachty pre vodné prvky. Finišujú aj práce na budúcom kvetináči. Pracujú aj na schodisku pred knižnicou. Potom sa zhotoviteľ posunie ďalej na prípravu vodných plôch a základov vlajkoslávy pred Posádkovým klubom,” konštatuje sa v príspevku.

“Revitalizácia pešej zóny Hviezdoslavova, Jaselská, Vajanského, Sládkovičova je infraštruktúrálnym projektom EHMK Trenčín 2026,” dodalo mesto.

zdroj: Mesto Trenčín

zdroj: trencin.sk

Total
0
Shares
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Related Posts