Nový skatepark v Trenčíne: Skateboardisti, korčuliari a BMX-áci spojili sily!

“Začíname plánovať nový skatepark – mal by byť na zelenej ploche pred krytou plavárňou, blízko futbalového štadióna. Priestor má potenciál stať sa vyhľadávaným miestom, kde by sa mládež z Trenčína mohla stretávať, športovať a spoločne tráviť voľný čas,” informovalo mesto Trenčín na svojej sociálnej sieti.

“Mal by byť k dispozícii nielen pre skateboardistov, ale aj pre ďalšie komunity priaznivcov kolieskových športov, teda tých, ktorí športujú na korčuliach, kolobežkách alebo BMX. Aby skatepark vznikol podľa predstáv tých, ktorí ho budú najviac využívať, zapojili sme ich do procesu hneď od začiatku,” pokračuje.

“Počas úvodného augustového stretnutia sme sa rozprávali o technických veciach, vrátane prvkov a materiálov a tiež o komunitnom fungovaní,“ povedala Kristína Milová z Inštitútu participácie Trenčín, ktorý funguje v rámci kancelárie primátora.

“Spoločným cieľom je nájsť odpovede na dôležité otázky, napr. ako sa starať o povrchy v skateparku počas zimy či v lete? Čo s odpadom? Bude si kde posedieť? Bude tam aj hľadisko?” Pokračuje mesto.

“Je dôležité, aby bol park dostatočne veľký, aby si v ňom každý našiel svoj priestor. Tak isto zdroj vody a zázemie, kde sa dajú odložiť veci alebo sa prezliecť,” povedala skejterka Viktória Štullerová.

zdroj: Mesto Trenčín

zdroj: trencin.sk

Total
0
Shares
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Related Posts