Trenčianska univerzita otvorila akademický rok v zmodernizovanej aule!

Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka v Trenčíne slávnostne zahájila akademický rok 2024/2025 vo vynovenej a zmodernizovanej aule.

Univerzita využila letné mesiace „bez študentov“ na modernizáciu svojich priestorov. Najvyťaženejšia aula prešla kompletnou rekonštrukciou, taktiež vestibul Fakulty zdravotníctva, zmodernizovaná bola tiež telocvičňa a jednotlivé učebne Fakulty sociálno-ekonomických vzťahov. Na Fakulte špeciálnej techniky boli novovybudované parkovacie zóny s podporou elektromobility a celkový parkovací systém pre zamestnancov a študentov, vrátane študentov ubytovaných na vysokoškolskom internáte. „V rámci tejto obnovy sme sa zamerali na zlepšenie komfortu a funkčnosti našich učební, laboratórií a spoločných priestorov. Nové technológie a vybavenie má zefektívniť štúdium a prácu, zároveň sme sa snažili vytvoriť prostredie, ktoré podporuje kreatívne myslenie,“ uviedol rektor univerzity Jozef Habánik.

Na slávnostnom otvorení sa zúčastnil aj predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja Jaroslav Baška, ktorý vyzdvihol dlhoročnú spoluprácu s univerzitou a ocenil neustále modernizovanie priestorov univerzity, ktorá aj keď patrí medzi tie menšie, dokáže konkurovať aj veľkým univerzitám.

Záujem o štúdium na univerzite medziročne vzrástol o 17 percent, zo zahraničia prišlo 465 prihlášok. Na základe rozhodnutí o prijatí bolo do prvých ročníkov zapísaných 928 študentov v dennej a externej forme štúdia. V tomto akademickom roku sa bude na našej univerzite vzdelávať viac ako 2200 študentov.

zdroj: Trenčianska univerzita

zdroj: tnuni.sk

Total
0
Shares
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Related Posts