Mladí bez práce a vzdelania: Čo s nimi? To nám povedania miestni odborníci!

Krajské centrum voľného času (CVČ) v Trenčíne v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) a Trenčianska univerzita Alexandra Dubčeka (TnUAD) vypracujú regionálnu analýzu o mladých ľuďoch v situácii NEET (ľudia, ktorí nechodia do školy či zamestnania a nezúčastňujú sa na odbornej príprave) alebo ohrozených touto situáciou na území TSK. Informovala o tom koordinátorka práce s mládežou TSK Silvia Štefániková.

“Analýza zmapuje špecifiká potrieb mladých ľudí či už v segmente NEET alebo tých, ktorí sú ohrození touto situáciou. Prispeje k popísaniu dostupných intervencií a služieb a zohľadní ich kompetencie v nadväznosti na potreby regionálneho trhu práce,” uviedla Štefániková.

Informácie získané prostredníctvom regionálnej analýzy budú podľa nej východiskom pre vznik Rady partnerstva TSK a tvorbu regionálneho akčného plánu, ako aj identifikáciu lokalít vhodných na zriadenie kontaktných miest na prácu s mládežou.

Zmluvu o spolupráci podpísali rektor TnUAD Jozef Habánik a riaditeľka Krajského centra voľného času v Trenčíne Miriam Olešáková. Rektor vyjadril presvedčenie, že odborný tím fakulty sociálno-ekonomických vzťahov prispeje k rozvoju práce s mládežou na území kraja prostredníctvom hĺbkovej analýzy situácie a podporných aktivít pre najzraniteľnejších mladých ľudí v regióne.

zdroj: TNUNI

zdroj: TASR

Total
0
Shares
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Related Posts