Z parkovacieho miesta relaxačný priestor: Prvý parklet v Trenčíne!

Vedeli ste o tom, že sa môžeme tešiť na prvý parklet v Trečíne?

“Parklet je pôvodne parkovacie miesto, dočasne alebo natrvalo prerobené na priestor pre ľudí, ktorí sa na ňom môžu zastaviť, posedieť si, relaxovať či vychutnávať si atmosféru mesta. Autorom prvého trenčianskeho parkletu je architekt Sami Rintala, ktorý ho prišiel osobne do Trenčína nainštalovať,” informovalo mesto Trenčín na svojej webovej stánke.

“Nórsky architektonický ateliér Rintala Eggertsson sa špecializuje na stavby z dreva. Trenčiansky parklet vám možno bude svojou formou pripomínať rímsky chrám alebo hustý les stromov. Jeho autor, Sami Rintala, sa inšpiroval dedičstvom Trenčína, rímskym odkazom i krásnou prírodou v okolí mesta,” pokračuje.

“Hotová inštalácia bude odhalená v sobotu 22. júna 2024 v rámci programu podujatia Korzo Palackého o 10.00 hodine. V stánku Inštitútu participácie Trenčín sa môžete s autorom parkletu Samim Rintalom zoznámiť a vypočuť si rozhovor o architektúre a prístupnosti v našom meste. Diskusiu s názvom Naša architektúra nórskymi očami povedie v angličtine viceprimátor mesta Patrik Žák,” dodalo.

zdroj: Mesto Trenčín

zdroj: trencin.sk

Total
0
Shares
Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Related Posts